GLOBAL Vision ...

Verklarende woordenlijst m.b.t. webdesign - internet - webhosting

 

A
AJAX: AJAX of Asynchronous Javaxript + XML is een webontwikkeling techniek om interactieve webtoepassingen te bouwen. Het is in staat om de inhoud op een pagina te veranderen zonder dat de gehele pagina wordt ververst.

API: API staat voor Application Program Interface. Hiermee kan men speciale programma's en software van derden direct gebruiken in de eigen webtoepassing.

ASP-NET / ASP: is een door Microsoft ontwikkelde technologie voor het maken van websites en webtoepassingen. Deze technologie heeft intussen bewezen van kleine tot gigantische websites te kunnen beheren, zelfs met miljoenen gebruikers per dag.

B
bandbreedte: Bandbreedte betekent in de datacommunicatie de hoeveelheid data die per tijdseenheid (seconde) door een verbinding kan verstuurd worden. De bandbreedte wordt veelal uitgedrukt in bps (bits per seconde), kbps (kilobits per seconde), kBps (kilobytes per seconde), Mbps (megabits per seconde), enzovoorts. Met de steeds groeiende bandbreedte die beschikbaar komt, wordt het werken met Gbps meer en meer gebruikelijk.

BLOG: Een blog is de afkorting van weblog. Dit is een website die iedereen eenvoudig kan bouwen. De inhoud (content) bestaat uit korte artikelen in de vorm van blogposts of posts.

C
Een website moet gemakkelijk en zonder problemen aan te passen zijn. Achter elke website schuilt tegenwoordig een CMS. Een CMS is een Content Management Systeem. Met een dergelijk systeem kan een administrator de website direct aanpassen. Lees meer over ons CMS

CSS: CSS of Cascading Style Sheet zijn bestanden waarin de stijl(afbeeldingen, kleuren, lettertypes,ed...) van de tekst wordt vastgelegd.

D
DHTML DHTML of Dynamic Hypertext markup Language is een methode om HTML dynamisch te maken.bvb door een actie van de gebruiker.Dit kan zowel aan de kant van de browser als aan de kant van de server gebeuren.

Domeinnaam Een domeinnaam is een vertaling voor een specifiek IP-adres. Webpagina's staan op fysieke servers die elk zo een uniek IP-adres hebben. Omdat een IP-adres moeilijk te onthouden is wordt hieraan een domeinnaam gekoppeld.

E
Email server: Een email server is een server die instaat voor het verwerken van email berichten. Een andere, meer technische benaming voor een mailserver is Mail Transfer Agent (MTA).Een email server(of kort mailserver) voert gewoonlijk twee taken uit: email berichten uitwisselen met zogenaamde clients en email berichten terugsturen naar andere email servers. Hiervoor worden verschillende protocollen gebruikt: POP3, SMTP en IMAP voor de eerste taak en SMTP voor de tweede taak.
F
G

H
HTML: HTML of Hypertext Markup Language is een opmaaktaal waarbij de tekst zodanig wordt gemarkeert dat deze voor de browser een bepaalde betekenis krijgt en door elke webserver wordt herkent.

I
IBL: IBL staat voor InBound Link. Dit is een hypertext link vanuit een externe webpagina naar een andere (uw) pagina.

J
JSP: JSP of Java Server Page is vergelijkbaar met PSP en ASP, maar is gebaseerd op het Java-platform.

Java script: Java Script is een scripttaal die zowel kan uitgevoerd worden door de browser(clientside javascript) als door de server(serverside javascript)

K
L
M
N
netiquette: is een samenvoeging van ‘Internet’ en ‘étiquette’. Het omvat een reeks afspraken onder de internetgebruikers over het gebruik en misbruik van Internet.
O

P
PHP:  PHP of hypertext Preprocessor is een scripttaal die wordt gebruikt om op de webserver dynamische webpagina's te creëren.

PPC:  PPC of pay per click zoekmachines werken volgens het principe; hoe hoger het bod op een zoekterm, hoe hoger je gerangschikt staat voor die zoekterm.

Q
R
RSS: RSS staat voor Really Simple Syndication (eenvoudige gelijktijdige publicatie).Dit is een toepassing van XML en wordt gebruikt om links naar informatie op je website beschikbaar te stellen aan anderen.

S
SEA:  staat voor Search Engine Advertising (bvb Google Adwords). Dit zijn de gesponsorde koppelingen die bovenaan of rechts bij de zoekresultaten in Google staan. Zo is uw advertentie onmiddellijk zichtbaar bij de topresultaten. Het kan een aanvulling zijn voor trefwoorden waar u (nog) niet goed voor scoort. Lees meer over SEO

Spamindexing: Spamindexing of spam genoemd komt niet enkel voor in email.In verband met zoekmachines staat het voor alle manieren die men kan gebruiken om een website op oneigenlijke manier boven aan de zoekresultaten te positioneren.

spyware: Spyware of spionagesoftware in het Nederlands is een programma of programma onderdeel dat zonder de toestemming van de gebruikers persoonlijke informatie over hen verzamelt en die via een computernetwerk zoals internet doorstuurt naar de maker of een derde.

Social Media: Met social media bedoelt men diensten op het internet waar gebruiker, zich zonder supervisie van de website eigenaar vrij kan uiten. Gebruikers kunnen zelf hun content online plaatsen en delen met andere gebruikers op het internet. Bekende voorbeelden van social media zijn LinkedIn, Facebook,Twitter ed...

spider: Spiders zijn robots die een site bezoeken die op hun lijst van de te doorzoeken pagina's staat of ze volgen links op andere sites op bij u te geraken.

streaming: Streaming is een techniek waarbij bewegende beelden of geluidsfragmenten via het internet direct op een computerscherm verschijnen of hoorbaar zijn zonder dat de weergave wordt onderbroken.

T
transfer: Een domeinnaam is verbonden aan de domeinnaamhouder (of licentiehouder), niet aan de agent die uw domeinnaam beheert. Dit betekent dat u op elk moment kunt beslissen te verhuizen naar een andere agent terwijl de eigenaar dezelfde blijft. Tijdens de transfer blijft de configuratie van uw domeinnaam (o.a. voor website en email) ongewijzigd. Om de domeinnaam op de servers van onze hostingpartner te kunnen configureren moet dit bevestigd worden door de licensee via een link in een email die door de registry of registrar wordt verzonden of per ondertekende fax (wanneer er een organisatie- of bedrijfsnaam vermeld is in de whois moet die fax op briefpapier met logo van die organisatie/bedrijf).
U
V

W
W3C: W3C of het world wide web consortium heeft als missie om het wereldwijde web uit te bouwen tot het volledige potentieel. Dit door het ontwikkelen van protocols en aanbevelingen.

webdesign: Webdesign heeft betrekking op het vormgeven van websites. Van de webdesigner wordt echter verwacht dat hij naast vormgeving ook zaken als navigatie en interactie voor zijn rekening neemt. Lees meer over webdesign

webhosting :

Webhosting is de webruimte op een server die constant verbonden is met internet. Er zijn verschillende soorten servers maar we kunnen ze indelen in 2 grote groepen qua besturingssysteem. Je kan kiezen voor linux of windows. Linux is opensource en windows is het meest gebruikte besturingssysteem. De webservers van GLOBAL Vision zijn Windows servers.
Meer info over onze webhosting pakkketen

X

XML: of Extensible Markup Language is een taal die gebruikt wordt voor gestructureerde informatie weer te geven in een document.Gestructureerde informatie bevat enerzijds inhoud (woorden, beelden ed...) en anderzijds een verklaring voor de rol die deze informatie speelt

 
 

Contactpersonen

Bedrijfsgegevens

Global Vision
Halmaal-dorp 127 - 3800 Sint-Truiden
Tel. 011 74 00 56 - Fax 02 706 53 56
Btw nr : BE 641 578 190
Verkoopsvoorwaarden

Uw contactpersonen:
Reginald LYCKE
Zaakvoerder
reginald.lycke@globalvision.be 

Vera Henri
Officemanager
vera.henri@globalvision.be 

Vragen?  Vraag het aan ons Support TeamVragen?
Vraag het aan ons Support Team

contacteer ons

Wil u meer details over de mogelijkheden, diensten die wij u kunnen aanbieden?
Vul onderstaand formulier in, of contacteer ons op 011 74 00 56 of 0475 46 06 56 of op afspraak.