Electriciteitswerken Beveiliging Verlichting Netwerken

HOME HET BEDRIJF NIEUWS REALISATIES MAIL INFOFORM LOGIN


 
Wat houdt domotica juist in?

Domotica is een systeem dat de bestaande technologieën in een woning integreert en controleert. Dit wil zeggen dat je onder één toets de verlichting, de verwarming alsook de audio- en/of videoapparatuur in de juiste sfeer brengt om bijvoorbeeld gasten te onvangen. Zo zal bijvoorbeeld zacht klassieke muziek opgezet worden, de lichten boven de salontafel op 60% gezet worden en in de rest van de woonkamer op 40%.

De gordijnen sluiten zich automatisch op voorwaarde dat het donker is buiten en de verwarming wordt 2 graden hoger gezet indien het na 1 oktober en voor 1 mei is. Zo wordt elke sfeer van een bepaalde kamer onder één toets geprogrammeerd.
Zo kan de woonkamer in een fractie van een seconde omgetoverd worden van de sfeer "TV-kijken" naar bv de sfeer "eten".
Staande lampen, verlichting, TV, audioapparatuur hoeven 's avonds niet meer allemaal afzonderlijk afgezet worden.
Een druk op de toets "slapen" en alle verlichting dooft, stopkontakten, TV en audio worden afgezet en de bovenverdieping wordt opgestart.

De mogelijkheden

Domotica biedt niet alleen mogelijkheden op het vlak van automatisatie van de woning, maar is ook en vooral een middel voor het individu om zijn omgeving te controleren en te beheren. Dankzij deze nieuwe technologie zal de bewoner zijn werk- en leefomgeving beter beheren op het vlak van veiligheid, comfort, communicatie en huishoudelijke toepassingen.

De tijd waarin de industriële producten identiek waren voor alle gebruikers is voorbij. Vandaag moet een product zich aanpassen aan de levensstijl van de gebruiker. In de komende jaren zal de uitrusting van een woning één van de hoofdbekommernissen worden bij de kandidaat-bouwer of kandidaat-verbouwer.
Electro Schuermans maakt gebruik van Concept 2000, een kennismaking vindt u hier.Klik hier voor een printvriendelijke versie

 Telefonie
Electricteit
Beveiliging
Verlichting
Netwerken
Domotica

 

HOME HET BEDRIJF NIEUWS REALISATIES MAIL INFOFORM LOGIN